Victoria Osborn

Geboorte datum
10-03-1983

Victoria Osborn (19-03-1983) studeerde in 2007 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

In haar eindexamen jaar liep zij stage in de voorstelling ‘Italiaanse Nacht‘ van Theatergroep  Oostpool onder regie van Arie de Mol.  Ze schreef en maakte ‘Noem Me‘, haar eindsolo.

Verder speelde ze in de eindexamenvoorstellingen ‘Meta‘, geregisseerd door Gerardjan Rijnders en’De Heerlijkheid van Asten‘ geregisseerd door Hans van den Boom.

Na haar afstuderen hield zij goed contact met Hans van den Boom en zijn gezelschap Stella Den Haag.

Zij speelde in verscheiden voorstellingen van het gezelschap;

Vuil Kind‘, regie Erna van den Berg, ‘Vijf en Dertien‘, regie Hans van den Boom en ‘Kind Noch Kraai‘, regie Hans van den Boom.

Deze samenwerking kreeg ook een internationaal staartje; De voorstelling ‘Vuil Kind‘ ontving veel belangstelling uit het buitenland. Ondertussen is de engelse versie, ‘Vile Child‘ reeds gespeeld in Edinburgh (Schotland) en Adelaide (Australie)

Vooralsnog staat Shanghai (China) op de lijst voor volgend seizoen.

Verder speelde Victoria o.a. in de opera ‘Carmen‘, van Het Nationale Toneel i.s.m. Stella Den Haag, ‘This is the Day‘ i.s.m met Bart Visser en het Conservatorium in Den Haag, in de locatie voorstelling ‘Heim‘ van Le Nu Perdu, ‘Analemma‘ van Het Zuidelijk Toneel, ‘Het‘ & ‘Geweld Nee‘ van De Utrechtse Spelen, ‘Tarator‘ van theatergroep RAST.

Momenteel is Victoria te zien in de voorstelling ‘De Caravan‘ van theatergroep RAST. Zij heeft samen met Eran Ben-Michael het concept en de bewerking voor deze voorstelling gemaakt.

De voorstellingen waar Victoria in speelt zijn zeer divers van genre; muziektheater, jeugdtheater, drama, komedie, bewegingstheater en locatietheater.

Links en downloads

Terug naar het overzicht