Shanti Straub

Geboorte datum
29-07-1982

2005 Bachelor of Theatre in Acting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Shanti Straub is een veelzijdig actrice. Ze speelde in het theater bij groepen als Het Filiaal Stella Den Haag en op Oerol. Ze speelde voor televisie gastrollen in o.a. Grijpstra en de Gier en Voetbalvrouwen en in 2007 speelde ze de hoofdrol in de NPS Kort! film ‘Ongezien’.

Met de voorstelling ‘Morgen begon ik’ van Het Filiaal won ze tijdens de Utrechtse Theaterdagen 2004 (De Favorieten) de UN-publieksprijs.

Sinds drie jaar ontwikkelt Shanti zich ook als theatermaker. Voor Over het IJ Festival 2010 maakte zij ‘Ballast’ waarbij ze nauw samenwerkte met muziektheaterregisseur Jos van Kan. Na een geslaagde samenwerking in 2008 met Joris van Oosterwijk voor de voorstelling ‘Storm in een glas water’ maken zij in 2011 ‘De boom en de jongen’. Deze beeldende voorstelling is te zien op Theaterfestival Tweetakt en Zinder van Stella Den Haag.

In 2012 speelt Shanti bij Stella Den Haag in de succesvolle voorstelling ‘In de Nesten’ een reprise van de coproductie met Het Residentie Orkest in 2007. Naast theater- film en televisiewerk werkt Shanti ook als stemacteur.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.shantistraub.nl/

Terug naar het overzicht