Sander de Heer

Geboorte datum
17-09-1958

Na in 1982 te zijn afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten/Artibus in Utrecht heeft Sander de Heer zich voornamelijk gericht op het theater.

Hij speelde vele rollen bij een groot aantal verschillende gezelschappen, waaronder Theater Terra (de musicals: AliBaba en Lover of Loser), het Thrillertheater (39 Steps, Paul Vlaanderen en De man die het wist), Huis aan de Amstel (Een zee van water), de Theaterunie (Overwinning op de zon), het Amstel Toneel (3 seizoenen), Persona (De Band), Mevrouw Smit (De papegaaienjas) en Jeugdtheater Hofplein (Ronja; de roversdochter, Turandot en Tijl Uilenspiegel).

Ook heeft hij zijn medewerking verleend aan vele vrije producties zoals: Taxi, taxi van Ray Cooney door de Vlaamse Komedie Compagnie, Misery; a feel bad musical  van Stephen King/Florus van Rooijen door Mokertheater, De Dinnerparty van Neil Simon door IMM/Ruud de Graaf Producties (nominatie NRC-Publieksprijs), Scrooge en Assepoester van Bruun Kuijt door De Vette Gans Producties.

In het seizoen 2003/2004 trok hij door het land met de solovoorstelling De Heer is los!

Afgezien van het theater heeft hij zijn opwachting gemaakt in tal van televisie- en filmproducties. Hij behoorde tot de vaste cast van onder andere: Onderweg naar Morgen, Jansen…Jansen, Goudkust en Vrienden voor het Leven (Televizierring 1991).

Hij speelde een groot aantal (gast)rollen in verschillende series waaronder Kinderen geen bezwaar, Het zonnetje in huis, Lijn 32, Kees & Co, Baantjer, 12 Steden 13 Ongelukken, U beslist, Flodder en Kladderadatsch.

Hij werkte als acteur ook mee aan films als Apophenia van Havard Fossum (Noorwegen), Razend van Dave Schram, Resistance van Todd Komarnicky (VS) en Horror Vacuï van Boris Paval Conen.

Bovendien heeft hij zijn stem uitgeleend aan talloze karakters in animatiefilms, -series en hoorspelen, waaronder Mr. Krabs in Spongebob, De gelaarsde kat in Puss in Boots, Kapitein Haddock in Kuifje, Averell in De Daltons en Paul Vlaanderen in het hoorspel: Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood.

In 2011 werd hij voor zijn nasynchronisatiewerk onderscheiden met De Zilveren Koe.

Naast het acteren regisseert hij, geeft hij spellessen, schrijft en illustreert hij boeken, speelt hij niet onverdienstelijk gitaar en zingt en schildert hij.

 

Voor meer info: www.sanderdeheer.com

Terug naar het overzicht