Maurits van den Berg

Geboorte datum
30-09-1983

Maurits van den Berg (1983) studeerde in 2007 af als acteur/theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij won met de familievoorstelling ‘Gasten’, gemaakt en gespeeld met Sacha Muller en Sjors Stassen voor Toneelschap Beumer & Drost, de Zilveren Krekel voor ‘beste productie’. Verder speelde hij bij o.a. BonteHond, De Toneelmakerij, NTjong, Filiaal Theatermakers, Het Houten Huis, Growing up in Public en Oostpool.
Daarnaast vormt hij samen met toneelschrijver Rik van den Bos het gezelschap BERG&BOS. Ze maken locatievoorstellingen zoals ‘Het jaar van de Schlager’ voor o.a. Oerol, Over het IJ en de Karavaan. In 2013 ging hun eerste zaalproductie ‘Drive-in’ in première in samenwerking met Theater Bellevue. Die voorstelling werd genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. In 2016 maakten ze samen met regisseuse Eva Line de Boer ‘Een coming of age voor bejaarden’ (met Paul R. Kooij, Joke Tjalsma, Yara Alink en Maurits zelf). In 2019 maakten ze ‘In Vrede’ (Paul R. Kooij, Annet Malherbe, Wendell Jaspers, Yara Alink, Armand Rosbak en Maurits). De voorstellingen werden lovend ontvangen door pers en publiek. In de zomer van 2021 vieren BERG&BOS hun 10-jarig jubileum met een voorstelling speciaal gemaakt voor het Oerol festival.

Sinds 2017 versterkt Maurits het ensemble van regisseur Jakop Ahlbom en ging hij op wereldtournee met de succesvolle voorstelling ‘Horror’.
In 2020 begon Maurits samen met Lisa Groothof en Steyn de Leeuwe het samenwerkingsproject ‘De Leedbewakers’. Hun eerste voorstelling KØT (eindregie: Jakop Ahlbom) ging in 2020 in premiere in het Amsterdamse Bostheater en gaat in 2021 in reprise. De voorstelling wordt momenteel verfilmd.

Sinds 2016 startte Maurits ook met voice-over werk en sprak commercials in voor o.a. Knorr.

Links en downloads

Terug naar het overzicht