Karim El Guennouni

Geboorte datum
17-02-1971

In 1992 en 1993 volgde Karim een vooropleiding bij theatergezelschap DNA. Van 1996 tot en met 1999 volgde hij nog eens een 3 jarige opleiding bij het zelfde gezelschap. Tijdens zijn opleiding werkt Karim met verschillende regisseurs waaronder Bart kiene. Hij speelt in vier theaterstukken die door Bart Kiene worden geregisseerd.

In een samenwerkingsproject met de toneelschool Amsterdam studeert hij af in Fool for Love van Sam Shepard wederom geregisseerd door Bart kiene.

Nadat Karim één jaar bij het theatergezelschap heeft gewerkt gaat hij bij verschillende gezelschappen aan de slag en debuteert op TV in een aflevering van de politie serie Russen. Kort daarop speelt hij de hoofdrol in de tv film De WraakEngel .

In 2003 schrijft Karim samen met zijn collega acteur Mohammed Azaay en regisseur Leopold Witte het toneelstuk De Varkensfabriek. De start van zijn eigen productiekern. Omdat de Varkensfabriek een hit blijkt noemen ze zich vanaf dan ook zo. En in 2006 schrijft Karim samen met Leopold Witte en Mohammed Het Spreekuur. Beide stukken waarin Karim ook acteert worden goed ontvangen door pers en publiek. De kracht van Karim is dat hij moeiteloos en geloofwaardig verschillende personages kan neer zetten. Of het nou dramatische personages of komische typetjes zijn ; hij kan het allemaal.

Hij schrijft in 2008-2009 samen met Victor Meijer zijn eerste solovoorstelling Jan Janszoon de Blonde Arabier. Ook deze voorstelling wordt door hem gespeeld en blijkt succesvol.

In 2009 werkt Karim samen met Kees Prins en 3 collega acteurs aan de Satire programma Harirah in opdracht van VPRO Televisie. Kees Prins begeleidt en regisseert Harirah. Karim schrijft en speelt in deze serie uiteenlopende karakters.

In 2010 speeld Karim in de voorstelling De Infiltrant van ‘De Varkensfabriek\’ en doet hij mee in een aflevering van Koefnoen. Verder was hij oa te zien in Van hier tot Tokio van NTR.

Karim is een allround acteur die en drama en komedie goed beheerst. Daarnaast werkt hij voor een stemmenbureau. Zijn stem was te horen bij verschillende musea zoals Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Voor BCC en de Staatsloterij sprak hij radio-commercials in (2011).

Terug naar het overzicht