Jose Kuijpers

Geboorte datum
00-00-1970

José studeerde in 1987 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht.

Ze speelde o.a. bij Baal, Carrousel, Toneelgroep Amsterdam , de Paardenkathedraal en Theater van het Oosten en was een paar jaar verbonden aan het Zuidelijk Toneel (o.a. ‘De Grote Verkiezingsshow’ – selectie Theaterfestival 2008, ‘Peer Gynt’, ‘Op de Ziel’).

Samen met Mirjam Koen, Bert Luppes, Marlies Heuer en Joke Tjalsma maakte José tussen 1990 en 2012 talloze voorstellingen bij het Onafhankelijk Toneel.

Na 2013 speelde José in o.a. ‘Mansholt’ van Toneelgroep Jan Vos (selectie Theaterfestival), in een bewerking van ‘Zout op mijn Huid’ bij Hummelinck Stuurman en in ‘Phaedra’ van Theater Utrecht.

José werkt veel samen met schrijfster Magne van den Berg, recentelijk in ‘Ik speel geen Medea’ (Taalunie Toneelschrijfprijs 2016).

Momenteel werkt ze bij Theater Utrecht met Thibaud Delpeut aan ‘Westkaai’ en ‘Hedda Gabler’.

Op stapel staan een nieuwe monoloog van Lot Vekemans, een duet met danser Piet Rogie en een voorstelling rond Vivaldi met Ko van den Bosch en Beppe Costa.

Voor haar rol in Rode Gordijnen, een korte film van Richard Valk werd José op het festival van Santiago in 2013 genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Links en downloads

Terug naar het overzicht