Jeroen De Man

Geboorte datum
00-00-1980

Jeroen De Man (1980) studeerde in 2005 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde onder meer bij het Noord Nederlands Toneel, Het Zuidelijk Toneel, Artemis en Toneelschuur Producties. Hij was tot afgelopen seizoen lid van de artistieke kern van De Warme Winkel. Daar maakte hij onder meer Totaal Thomas, Stroganoff en Kokoschka live! met Touki Delphine en de Veenfabriek, gespeeld in het Gemeentemuseum Den Haag.

Voor film en televisie werkte Jeroen speelde Jeroen o.a. in producties als Doris (2018 Albert Jan van Rees), Prooi (2016 Dick Maas), De ontmaskering van de vastgoedfraude (2013 Hanro Smitsman), Alleen op de wereld (2016 Margien Rogaar), Mees Kees (Barbara Bredero 2012) e.a.w.

De laatste jaren ontwikkelde Jeroen De Man zich ook steeds meer als regisseur. Hij regisseerde Als ik de Liefde niet heb van Marjolijn van Heemstra (2014). Bij Nieuw Amsterdams Peil regisseerde hij Anaïs Nin (2010) van Louis Andriessen en Uwe leipe mastdramnis (2016) van Rob Zuidam. Ook regisseerde hij de voorstelling honderd jaar LUXOR met Waardenberg&deJong en Maike Meijer&Margot Ros van Toren C.

In een vierjarig ontwikkelingstraject tussen 2016 en 2020 werkte hij als huisregisseur bij het Nationale Theater in Den Haag en Toneelgroep Oostpool. Hij regisseerde daar o.a. ‘Cinema’ van Annie Baker, ‘Ondine’ van Jean Giraudoux, ‘Sexual Healing’ van Jan Hulst en Kaspar Tarenskeen en het recentelijke ‘Skylight’ van David Hare.

Jeroen De Man zit in het bestuur van Performance Collectief La Isla Bonita en geeft regelmatig les aan de toneelscholen van Arnhem, Utrecht, Brussel en Maastricht.

Links en downloads

Terug naar het overzicht