Han Kerckhoffs

Geboorte datum
19-04-1953

Acteur Han Kerckhoffs studeerde in 1980 af aan de Theaterschool. Sindsdien speelde hij hoofdrollen bij alle grote gezelschappen in Nederland en de laatste jaren (vanaf 1999) vooral ook in België. Recentelijk speelde hij een prachtige titelrol in Peer Gynt bij het Zuidelijk Toneel. In 1995 won hij de Arlecchino voor Troilus en Cressida van Shakespeare (het Nationale Toneel).

Ook regisseerde Han Kerckhoffs bij onder andere bij Het Toneelhuis en Het Zeeland Nazomer Festival.

Daarnaast geeft hij les op de Theaterschool Amsterdam en Toneelschool Maastricht. Op de Kleinkunstafdeling van het Antwerpse Herman Teirlinck Instituut geeft hij niet alleen les maar zit hij ook in de Artistieke Raad.

Naast toneel is Han Kerckhoffs veel te zien in films en tv-series. Op televisie speelde hij o.a. in WaltzOud Geld, Annie M.G. SchmidtBaantjer en in Maria Goos’ series Volgens Robert en Volgens Jacqueline. Op het witte doek was hij te zien in o.a. ElectraOude TongenSpoorloosVincent and Theo.

Deze winter speelt Han Kerckhoffs voor het eerst bij DeLaMar Producties in het Amerikaanse familiedrama Palm Springs, in regie van Antoine Uitdehaag.

Uitgebreid cv en fotomateriaal opvraagbaar bij Compagne.

Links en downloads

Terug naar het overzicht