Camie Bonger

Geboorte datum
28-02-1982

Actrice en theatermaakster Camie Bonger begon op haar achttiende bij Rotterdams Lef (nu theatergroep Siberia). Sindsdien heeft ze bij diverse theatergroepen gespeeld waaronder Dox, Urban Myth, Hulde, Studio 5 en het Speeltheater Holland. Naast acteren en het schrijven van haar eigen voorstellingen presenteert zij en geeft ook workshops.

Voor Camie draait het om hartstocht, waarachtigheid en passie. Zij houdt haar publiek graag een spiegel voor. Opdrachtgevers staan vaak versteld van de humoristische wijze waarop zij actuele en confronterende onderwerpen vertolkt en bespreekbaar maakt. Door haar improvisatie talent kan ze makkelijk inspelen op situaties.

Camie is een veelzijdig theatermaakster met een unieke invalshoek. Ze speelt met een onbegrensde overgave waarmee ze haar publiek vaak in het hart weet te raken. Op dit moment treedt Camie op met haar theatersolo De NachtSoliste – 300 wegen naar Geluk en de kindervoorstelling Het Beloofde Land. Tevens tourt zij met Women Inc / De Tafel van Één door het land.

De NachtSoliste: 300 wegen naar geluk, is een voorstelling voor vrouwen en iedereen die met vrouwen te maken heeft. Een humoristische monoloog over een jonge vrouw en haar reis naar geluk. Momenteel treedt Bonger op met een herziene versie van het stuk.

De voorstelling Het Beloofde Land, gemaakt in samen werking met Khadija Massaoudi voor de Parade 2012, is gebaseerd op het boek “All the places you go” van Dr. Seuss. In Het Beloofde Land nemen de acteurs de toeschouwer mee in hun zoektocht naar een betere wereld.

Deze theatervoorstellingen zijn typerend voor Camie’s veelzijdigheid en interesses. Ze laten de absurde kanten van het alledaagse zien en slepen het publiek mee in haar rijke fantasiewereld. Camie kijkt uit naar uitdagende rollen waarbij zij haar verscheidenheid kan delen.

CV opvraagbaar, meer info op www.camiebonger.nl

Foto’s: Rebke Klokke

Links en downloads

Terug naar het overzicht