Boy Ooteman

Geboorte datum
12-12-1981

Op het VWO in Alkmaar kwam Boy, 1981, in aanraking met theater. Na enkele jaren met een cabaretduo voorstellingen te hebben gemaakt ging hij naar de AmsterdamseToneelschool & Kleinkunstacademie waar hij in 2007 afstudeerde.

Daarna speelde hij in 3zusters de rol van Ferapont, maakte met Leopold Witte Op Reis met de Gouden Boekjes, tourde twee seizoenen met Roze Kater bij FANTASTEN, speelde in De Wonderlijke Reis van mijnheer Prikkebeen bij Theater Terra.

Vanaf 2010 was hij de eerste Chris de Vries in de succesvolle voorstelling Soldaat van Oranje, Henk de Mol, stiefvader van Alfred J Kwak met oa het Residentie Orkest en was de Understudy van Andre Hazes in Hij Gelooft in mij en maakte bij het Rotterdam Philharmonisch Orkest & Residentie Orkest de voorstelling King of Games.
In 2014 speelde hij mee met O Die Zee, een (uitverkochte) rockopera te Zeeland, een voorstelling van Tom de Ket (met een mooie spinnof ‘Fabelhaft’ als gevolg, een theatrale rockband olv Robert-Jan Stips en Ocobar).
In de jaren die volgde tourde Boy met enkele voorstellingen bij het Filiaal Theatermakers en viel in bij Urban Myth.

Daarnaast was Boy te zien in enkele films, series (Klokhuis, Lek, Bureau Raampoort) en commercials (oa Kordaat, Mona en Gamma).

Sinds de corona uitbraak werkt hij al bijna 3 jaar in de psychiatrie bij de Waterheuvel, een clubhuis voor mensen met een psychiatrische achtergrond.
Dat bevalt zo goed dat iets wel heel tof moet zijn om daar weg te gaan.
Toen kwam de Tocht…

Terug naar het overzicht