Bert Wagenaar van Kreveld

Geboorte datum
00-00-1968

Geboren in Leeuwarden in 1968, opgegroeid in Schotland en Groningen. Studeerde in december 2005 af aan Theateropleiding Selma Susanna. Vanaf 1988 zat hij twee jaar op de Toneelschool van Amsterdam en speelde daarna verscheidene rollen voor de camera zoals de rol van Robert in de onderscheiden NCRV-drama serie ‘De Zomer van ’45’. In 1995 behaalde hij het doctoraal Spaans aan de Universiteit van Amsterdam.

Als dichter heeft hij enkele publicaties op zijn naam staan, onder andere in Vrij Nederland van 1986 tot1988.

Van 2005 tot 2009 toerde hij door Nederland als onderdeel van x3 Kleinkunst met twee solovoorstellingen. In 2005 speelde hij de solo ‘Hoogspanning’ ook in het Spaans in Spanje in Bilbao op het internationale theaterfestival ACT’05.

Bert wordt vaak gevraagd als acteur of regisseur voor locatietheaterprojecten of voor muziektheater.

Voor het HOLLAND FESTIVAL in juni 2008 werkte hij mee aan ‘Monstruos y Prodigios’ van het Mexicaanse gezelschap ‘Teatro de ciertos de habitantes’.

In 2010 en 2011 schreef, maakte en speelde hij samen met Opera-zangeres Carla Regina, ‘In Viaggio’ voor verschillende theaters en festivals in Nederland.

In januari 2012 maakte en speelde Bert samen met collega Anna Rottier ‘Tenminste Houdbaar Tot’, waarin een echtpaar het publiek uitnodigt bij een diner om hen getuige te laten zijn van hun op hande zijnde scheiding. Op maat gemaakt in hun eigen theaterstudio Podium Westerdok in Amsterdam.

Sinds 2008 organiseert hij in Podium Westerdok: NIEUW WERK, een podium voor professionele theatermakers om de uitwisseling tussen de verschillende theaterdisciplines te bevorderen.

Sinds 1992 is Bert ook werkzaam als rollenspelacteur en presentator. Hij maakt theaterinterventies voor bedrijven en congressen, waarbij hij zich specialiseert in verborgen theater.

www.bookbert.com

www.youtube.com/bookbert

Links en downloads

Terug naar het overzicht