Anna Hermanns

Geboorte datum
20/08/1982

Anna Hermanns (1982, Rotterdam) studeerde in 2004 af aan de HKU in de afstudeerrichting acteren.

Sindsdien heeft zij gespeeld voor film en t.v. en bij diverse theatergezelschappen zoals: de Paardenkathedraal (Dirk Tanghe), De vogelfabriek (Sanne Vogel), Growing up in Public (Daphne de Bruin) en Theatergroep Aluin.
Van 2005 tot 2012 is zij artistiek kernlid geweest van Theatermakers collectief Ponies.

In 2013 speelde Anna één van de hoofdrollen  in het filmdebuut van Ari Deelder, Toegetakeld door de liefde. De film ging in première op het International Film Festival Rotterdam  2013. De film heeft daarna een bioscooprelease gehad in verschillende Nederlandse steden en draaide op meerdere festivals in het buitenland (Moskow International Film Festival en Het Nederlands en Vlaams Film Festival in Lissabon). Ook was zij te zien in een aantal gastrollen voor tv series zoals Flikken Maastricht, Noord/Zuid en Dokter Tinus.

In 2008 heeft ze haar zelfgemaakte en gespeelde theatervoorstelling, Scala uitgevoerd op het Fringe Festival  Edinburgh, dit op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Engeland.

Op het Fringe Festival Amsterdam 2014 won zij met haar theatervoorstelling Zonder titel, de BRONZE Award en werd  tweede bij de publieksprijs. De korte versie van deze voorstelling speelde zij in 2014 op het zomerfestival De Parade.

Naast haar acteerwerk regisseerde ze meerdere jeugd- jongerenvoorstellingen en coacht kinderen in hun spel op de filmset.

Website: www.annahermanns.nl

Trailer, Toegetakeld door de liefdehttps://www.youtube.com/watch?v=m-GreXli0qM

Links en downloads

Terug naar het overzicht