Angelique de Bruijne

Geboorte datum
15-03-1973

Actrice Angelique de Bruijne is in 1996 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht.

Van 1997 tot 2001 was zij verbonden aan het Nationale Toneel in Den Haag, waar zij grote rollen vertolkte, o.a. Lulu ( Lulu, Frank Wedekind), Ophelia (Hamlet, Shakespeare), Isabella (Maat voor maat, Shakespeare), De mooie onbekende (De mooie onbekende, Klaus Pohl), Serafine( komedie van de liefde, Schnitzler). Ook speelde zij rollen in voorstellingen bij Toneelgroep Amsterdam, Theatergroep Suburbia, Zep-produkties, Theater EA en The Glasshouse. Enkele van haar rollen buiten het NT: Josie (een maan voor de misdeelden, Eugene O’Neill), Pilar (Voor wie de klok luidt naar boek van Hemmingway) en Jelena( Oom Wanja, Tsjechov).

Verder speelde Angelique in verschillende bioscoopfilms oa: Wilde mossels, Lek, De zwarte meteoor, De zeemeerman, Snapshots, Het mysterie van de sardine, Dying to go home en de Indiaan, en tv-films oa: Dichter op de zeedijk, Marrakech, Overmorgen, het Negende uur, www, eenzaam.nl en Webcam.

Verder was zij ook te zien in oa de serie’s: Gooise vrouwen, de Co-assistent, Keyzer en de Boer, Flikken Maastricht, Spangen, Hartslag, IC, Russen, Sam Sam.

Angelique beschikt ook over een goede zangstem en heeft die verschillende malen ingezet in muziektheaterprodukties. Verder is zij de stem van het cowboymeisje Jesse in Disney’s Toy Story 2 en 3.

Zie: www.angeliquedebruijne.wordpress.com

 

Links en downloads

Terug naar het overzicht