Veli Diktas

Geboorte datum
02-02-1964

Veli Diktas is in 1964 geboren in een klein dorp in midden Turkije namelijk Mezre wat hoort bij het dorp Pazarcik een Koerdisch alevietisch dorp dat ligt in de provincie Sivas.
Op zijn 7 de heeft  zijn vader Hasan Diktas, die op dat moment gast arbeider was in Nederland, zijn moeder Kibar, Veli, Huseyin, Riza, en Huriye, verhuisd naar de grote stad Istanbul. Dit gebeurde om economische redenen. Daar is ie begonnen aan de basis school in het Turks de taal die hij tot toen nog nooit had gesproken na twee jaar, op het moment dat  Veli bijna 10 jaar was heeft Vader Hasan de familie naar Nederland gehaald Hengelo (ov) daar is de laatste broertje geboren Erol.

In Hengelo is Veli begonnen in de 4 de klas van de  basisschool De Wildrink, Veli moest dubbele lessen volgen want hij deed gelijk de1 de 2 de 3 de klas erbij. En weer een taal die hem totaal vreemd was nu Nederlands
Na de Wildrinkschool is hij begonnen aan de voort gezet onderwijs de LTS waar hij het niet lang kon vol houden omdat techniek niets voor hem was.
Toen hij 16 jaar was heeft hij een act gespeeld en zich zelf uit het LTS geschreven, begonnen aan de vorming centrum voor jongeren waar hij toneel en fotografie deed.
Van af dat moment heeft hij het toneel spelen niet meer losgelaten en heeft hij aan verschillende toneel stukjes deel genomen puur voor zijn plezier.
In 2008 heeft een kennis buiten weten van Veli een aantal foto’s op gestuurd naar casting bureaus. Wat er voor zorgde dat hij een aantal opdrachten kreeg.
Van deze datum heeft Veli mee geacteerd TV films, kinderseries, en commercial, de meest noemenswaardige volgens hem tot nu toe is Are All Mens Pedophiles komt in 2011 op Cannes film festival.

Terug naar het overzicht