Ria Eimers

Geboorte datum
28-02-1952

Ria Eimers studeerde in 1979 af aan de Toneelschool Arnhem. Hierna startte ze haar carrière bij Bonheur in Rotterdam waar ze te zien was in onder meer Hesper Winter Hill en Hotel Bonheur. Verder speelde ze onder andere bij Theatergroep Carver in Ware liefde en Het Weer en bij het Onafhankelijk Toneel in o.a. De woudduivel, De Trojaansen en Wie is er bang voor  Virginia Woolf. In seizoen 2010/2011 speelde zij de hoofdrol in het succesvolle theaterstuk Augustus: Oklahoma bij De Utrechtse Spelen in de regie van Antoine Uitdehaag. Robert Alberdingk Thijm schreef speciaal voor Eimers en Olga Zuiderhoek het toneelstuk Motregenvariaties, dat in 2013 in première ging. In 2015 speelde zij met veel succes koningin Juliana in het toneelstuk Annie M.G. op Soestdijk.

In 2001 ontving ze de Theo d’Or, voor de beste vrouwelijke hoofdrol van het seizoen, voor haar rol in De Trojaansen. In 2005 en 2011 werd ze voor dezelfde prijs genomineerd voor haar rol in respectievelijk Wie is er bang voor Virginia Woolf? en Augustus: Oklahoma.

Op televisie was Eimers in 2010 te zien in de serie Juliana waarin ze de rol van Koningin Wilhelmina speelde. Sinds 2011 speelt ze een vaste rol als commissaris in Flikken Maastricht. In de loop van haar carrière speelde ze gastrollen in verschillende TV-series.

In 2012 verscheen de familiefilm Brammetje Baas waarin Eimers een hoofdrol speelde.

In 2013 speelde Eimers voor het eerst bij DeLaMar Producties in de succesvolle zomerkomedie Een ideale vrouw en in datzelfde jaar in het toneelstukDe tijd voorbij. In 2015/2016 was zij te zien in de DeLaMar productie Sophie, een nieuw toneelstuk van Roos Ouwehand.

Deze winter is Ria Eimers te zien in het Amerikaanse familiedrama Palm Springs, in regie van Antoine Uitdehaag.

Terug naar het overzicht