Ozlem Solmaz

Geboorte datum
30-04-1985

Özlem Solmaz debuteerde op 14-jarige leeftijd in de korte film Kees, de jongen, voor de VPRO. Op haar 15e had ze de hoofdrol in de telefilm Roos en Rana (2001), waar ze de rol van Rana vertolkte (scenario: Paula van der Oest, regie: Meral Uslu).
Daarna volgden gastrollen in series als Dunya en Desie (regie: Dana Nechustan), de ziekenhuisserie IC (regie: Ruud Schuurman) en de kinderserie Abi (regie: Simone van Dusseldorp). Een vaste rol had ze in de driedelige jongerenserie van schooltv, Vrienden zonder grenzen (regie: Rein van Schagen).
Ook speelde ze in de telefilms 15:35, spoor 1 ( regie: Tim Oliehoek en Marcel Hensema), Köfte (regie: Michiel van Jaarsveld) en de recentelijk verschenen telefilm Dames 4 ( scenario: Lotte Tabbers, regie: Maurice Trouwborst)
Özlem maakte jaren deel uit van theatergezelschap Likeminds (2004-2011) waar ze in verschillende producties meespeelde, waaronder Café Comeback van theatermaker Alexandra Broeder en De BreakfastKlub geschreven door Don Duyns.
In 2012 had ze haar solo-voorstelling, De bruiloft van Özlem, waarin ze op zoek ging naar de ideale bruiloft als Nederlands-Turkse Amsterdammer. Daarmee stond ze o.a. op theaterfestival De Parade.
In dat zelfde jaar speelde ze in de eerste familie-marathonvoorstelling van Nederland, Mehmet, de veroveraar van De Toneelmakerij.
Naast het werk als actrice, is Özlem ook werkzaam als theaterdocent en trainer op middelbare scholen.

Foto’s: Marjolijn van Dijk

cv is opvraagbaar bij compagne-henzepegman

Links en downloads

Terug naar het overzicht