Mounir Aboulasri

Geboorte datum
01-12-1978
“Mounir is geboren voor de spotlights en de bühne,” zo sprak een scenarioschrijver. “Zijn manier van werken is wat wij ‘sponsgedrag’ noemen. Mounir luistert, neemt alles op en voert het -wat lijkt- moeiteloos uit. Mounir heb ik het liefste recht in beeld.”

En daar bevind ik mij ook het liefst. Acteren is voor mij niet enkel teksten leren en een kunstje doen. Het is een gedaanteverwisseling. Je verdiept je in de achtergrond van de rol welke je aanneemt en langzaam maar zeker kruip je in de huid van het karakter. Dit vormt zich tot je transformeert tot deze persoon. Wanneer je gelooft in de persoon, wie je bent, waar je vandaan komt en wat je gaat doen. Dan acteer je geloofwaardig.

Mounir, een veelzijdige acteur met Marokkaanse roots, is een goedlachse en passievolle Rotterdammer. Behalve acteren, schrijven en produceren is hij een echte ‘peoples people’. Mounir werkt zowel als jongerenwerker, sportdocent en als mental coach om de ‘jeugd van tegenwoordig’ bij te staan en te stimuleren om hun eigen talenten te sturen richting de kansen in het leven. Het is een dankbaar, maar pittig beroep vol mooie momenten en soms tegenvallers. “Maar,” zo begint Mounir, “zo is het leven.”

En daar slaat hij de spijker op zijn kop. Mounir vindt het een uitdaging om rollen te vertolken die simpelweg uit het leven gegrepen lijken te zijn. “Een karakter dat geen karikatuur wordt en geen typetje is, dat is lastiger, maar ook veel meer bevredigend om te spelen,” vertelt Mounir. “Je kan je verschuilen achter het spelen van een ‘gek’ of een ‘dronkenlap’ maar om een gewone vader, medewerker of passant neer te zetten als acteerprestatie, dat is veel uitdagender dan het lijkt.”

Mounir begon met acteren bij het jeugdtheater Hofplein Rotterdam en ging daarna naar Rotterdam Centrum voor Theater bij de jongerentheatergroep ´Wespennest´ om meer te leren en vooral meer te spelen. Hij heeft op het gebied van theater al op jonge leeftijd veel ervaring mogen opdoen, wat hem gevormd heeft in de rest van zijn carrière. In 2011 heeft hij ´Acteren voor de camera´ bij Jamel Aattache gevolgd. Na verschillende workschops en cursussen bleef Mounir zichzelf ontwikkelen als acteur en volgde in 2014 bij Josja Hamman de opleiding (Le Pavegnon) Theater en Televisie opleiding in Amsterdam. Theater blijft een vertrouwde liefde, maar recentelijk deelt hij theater ook met film en tv.

Als mens en als acteur kan je Mounir zien als een spontane, inspirerend persoon, wat hij graag in de spotlights wilt delen.

Acteren is voor Mounir interesse in de mensheid tonen en voelen. Hij quote daarin Meryl Streep:
“I’m curious about other people. That’s the essence of my acting. I’m interested in what it would be like to be you.”

Je kunt Mounir volgen op :
Facebook - facebook.com/officialmouniraboulasri
Twitter – @Mountweet
Instagram – mouniraboulasri

 

Links en downloads

Terug naar het overzicht