Michel Sluijsmans

Geboorte datum
18-02-1979

Michel Sluysmans (1979) studeerde in 2002 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Na zijn afstuderen werd hij een van de oprichters van toneelgroep Annette Speelt. Tot 2008 is hij samen met Thijs Römer artistiek leider geweest van deze toneelgroep. Bij Annette Speelt was Michel de afgelopen jaren als acteur o.a. te zien in klassiekers als De Perzen Richard III en Lucifer maar ook in eigengemaakte stukken zoals ‘t Zal je Kind maar Wezen Vleesch en NU. Hij werkte met de regisseurs Christiaan Mooij Erik Whien Theo van Gogh Aus Greidanus jr Kees Prins Anny van Hoof en Gerardjan Rijnders. In 2006 speelde hij Jago in Othello een co-productie tussen het Nationale Toneel en Annette Speelt regie Johan Doesburg. In 2007 maakte hij zijn regiedebuut bij Annette Speelt; samen met Thijs Römer regisseerde hij Euripides’ Trojaanse Vrouwen.

Naast zijn werkzaamheden bij Annette Speelt speelde Michel bij Toneelgroep Amsterdam het Nationale Toneel – in Orestes (2001) en in Phèdre (2005) – en bij Toneelgroep Oostpool in De Drie mannen van Ypsilanti (2008). Bij Orkater speelde Michel in de voorstelling het Pianomeer in 2004. Hij ontwikkelde samen met Vincent en Marc van Warmerdam Boys in the Band een tweemaandelijkse muziektheaterspecial die hij ook presenteert. Met Vincent van Warmerdam maakte hij in 2005 de voorstelling Murderballads op de muziektheateracademie in Rotterdam. In 2009 regisseerden zij samen bij Orkater Blackface een project bedacht en geschreven door hen beiden. Deze voorstelling is integraal op TV te zien geweest 28 augustus 2009.

Vanaf augustus 2009 is Michel verbonden aan het Nationale Toneel. Daar zal hij zowel spelen als maken.

Op televisie was hij o.a. te zien in Theo van Goghs Medea en hij had gastrollen in Klokhuis Baantjer Ernstige Delicten en Trauma 24/7. En hij speelde mee in de speelfilms 06/05 (Theo van Gogh) Het Geheim van de Sardine (Erik van Zuylen) en Het Wapen van Geldrop (Thijs Römer).

Michel is als docent verbonden aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Terug naar het overzicht