Kathenka Woudenberg

Actrice Kathenka Woudenberg is nu te zien in De Bankier van het verzet als mevr. van Veen, secretaresse van Walraven van Hall ( Barry Atsma) van Joram Lürsen. Ze speelde ook in de film Het verlangen van dezelfde maker. De laatste jaren deed ze mee aan verschillende televisieseries zoals De Maatschap, Flikken Maastricht, Dokter Tinus, Divorce, ADAM & EVA 2, De Leeuwenkuil, Moeder ik wil bij de Revue en Koen Kampioen. Volgend jaar is ze te zien in de serie Ik weet wie je bent.
Af en toe treedt ze op met de voorstelling Narciss die ze met Gerardjan Rijnders in 2012 maakte als lunchvoorstelling voor theater Bellevue in Amsterdam. Narciss schreef Gerardjan Rijnders speciaal voor haar en regisseerde eveneens. Loek Zonneveld in de Groene Amsterdammer over Narciss: “Onthutsend mooi toneel!”
Kathenka Woudenberg studeerde in 1987 af aan de Toneelschool in Amsterdam. In haar laatste jaar volgde ze een semester toneellessen aan de Hochschule der Künste in Berlijn. Daarna maakte ze 5 jaar deel uit van theatergroep Art & Pro van regisseur Frans Strijardts. Ondertussen speelde ze rollen bij Effecten in Ontwikkeling van regisseur Peter Eversteyn. Daarbij viel ze met name op als ‘de vrouw’ in Orgie van P.P. Pasolini in 1989. Daarna volgden hoofdrollen bij verschillende gezelschappen: o.a. Het Nationale Toneel (Eind Goed Al Goed bij Johan Doesburg), Toneelgroep Amsterdam (Nirvana) en de Trust (Bloedbad bij Theu Boermans). Ze speelde de zangeres Nico in Chelsea Girl bij regisseuse Carina Molier en andere rollen bij Suver Nuver, stichting Courage, theatergroep Max, Artemis, Carrousel, Barokopera Amsterdam en het Volksoperahuis.
Film‐ en televisierollen vlak na de toneelschool o.a. bij Gerrard Verhagen (Eenmaal geslagen, nooit meer bewogen) en in de televisieserie We zijn weer thuis van Wim T. Schippers. In de jaren 90 entameerde ze net als ze later zou doen bij de Deventer Schouwburg, enkele voorstellingen bij de Nestheaters, ‘Het is laat ik kan niet ademen’ en ‘Strassenfeger’.
Naast haar werk als actrice volgde Kathenka de opleiding Theaterdocent Verkort aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarvoor is zij in juni 2017 geslaagd. Voor haar afstudeervoorstelling is ze een samenwerking met COC-Deventer en de gemeente Deventer aangegaan. De voorstelling met volwassenen, Mary, je bent van mij! is met veel enthousiasme ontvangen en ruimschoots bezocht. In november 2018 komt met dezelfde groep, Vrouwen van Bet, de voorstelling Geduld is alles uit. Opnieuw in Deventer.

 

Verdere info via: http: www.korben.nl

 

Foto’s: Astrid van Loo

 

Links en downloads

Terug naar het overzicht