Fahd Larhzaoui

Geboorte datum
10-11-1978

Fahd (1978) is een echte self made acteur. Hij speelde bij tal van gezelschappen in binnen- en buitenland: Is zijn carrière begonnen bij Rotterdams Lef en speelde o.a. bij het Ro Theater, Het Zuidelijk Toneel, MC, Theatergroep Siberia, Urban Myth, ‘t Beemstervarken & Toneelgroep Oostpool.

Bij Siberia speelde hij o.a. in de succesvolle voorstellingen “Spinazie Spinoza” en de met een Gouden Krekel genomineerde voorstelling “Krijg Nou Titus”.

In 2007 heeft hij met de voorstelling “Casadam” van Stichting Entre Nous op het F.I.T.U.C. Festival in Marokko – Casablanca de publieksprijs gewonnen voor “Beste voorstelling internationaal”.

In 2012 vertolkte hij de titelrol in “Ik Driss De Musical” van het ‘t Beemstervarken!

Fahd heeft een studiebeurs gekregen van de VandenEnde Foundation waardoor hij o.a. les kreeg van de docent stemexpressie Erik Hermans.

Fahd heeft verschillende (gast)rollen gehad in films en TV-series. Hij werkte o.a. met Frank Ketelaar & Simone van Dusseldorp (Klem), Jim Taihuttu (Rabat), Martin Schwab (Flikken Rotterdam), Hanro Smitsman (Moordvrouw S7), Jaap van Heusden (Het Laatste Verhoor), Will Koopman (All You Need Is Love) en Beer ten Kate & Janice Pierre (Pappadag 2).

Was van 2009/2014 vast verbonden als acteur en presentator van het populaire kinderprogramma “Huisje Boompje Beestje” van de NTR.

Bij Likeminds toerde Fahd in 2014/15/16 met zijn zeer goed ontvangen solovoorstelling ”Schijn” door verschillende theaters in Nederland, België, Suriname en Curaçao.

Schijn is zijn levensverhaal en is geschreven door scenarist Don Duyns onder Regie van Floris van Delft. Schijn werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival als één van de 11 beste theaterproducties van 2014 en was favoriete keuze van de WijkJury Amsterdam.

Bij Toneelgroep De Appel speelde Fahd in Shakespeares allergrootste wraaktragedie “Hamlet”. Onder Regie van Daria Bukvic speelde Fahd het personage Ben in ”Jihad de voorstelling”.

Bij Toneelgroep Oostpool was hij eind 2017 te zien in de voorstelling “iHO” onder regie van Marcus Azzini en begin 2018 bij De Toneelmakerij in “I Call My Brothers” onder regie van Liesbeth Coltof.

Bij Het Zuidelijk Toneel toerde Fahd vanaf begin 2019 met zijn tweede solovoorstelling “Shirt Uit Fahd”.

Daar werd Fahd door NRC recensent Elisabeth Oosterling in haar top 3 genoemd voor de Louis D’or (beste mannelijke hoofdrol).

In seizoen 20/21 speelt Fahd in Desperados bij theatergroep Suburbia.

Zie: www.fahdlarhzaoui.nl

Links en downloads

Terug naar het overzicht